Location‎ > ‎

Transport

De Gara de Nord la Hotel Sir Colentina

1. Cu metroul

Luaţi metroul de la Gara de Nord către staţia Obor, a treia în direcţia de mers spre Dristor 2. Durata călătoriei este de circa 6 minute.
Cartele pentru călătoria cu metroul se pot cumpăra de la orice staţie de metrou de la ghişeu sau de la automat. Costul unei cartele cu două călătorii este de 4 lei, iar al uneia cu 10 călătorii 15 lei. Pentru tarife, consultaţi http://www.metrorex.ro
După ce coborâţi la staţia de metrou Obor:
- mergeţi spre staţia de tramvai 21 şi luaţi tramvaiul în direcţia Colentina. Coborâţi la a patra staţie, Râul Colentina. De acolo aveţi de mers pe jos circa 5 minute până la hotel.
Sau
- luați troleibuzul 66 în direcția Spitalul Fundeni și mergeți 4 stații până la Cremenița, Piața Colentina. De aici în 1 minut ajungeți la hotel.
Cardul de călătorie cu mijloacele de transport la suprafaţă (RATB) se poate cumpăra de la chioşcul RATB care se află pe partea opusă staţiei de tramvai 21 sau în stația troleibuzului 66 de la Obor spre Colentina. Costul unei călătorii RATB este de 1,3 lei. Este necesară eliberarea în prealabil a unui card de călătorie la punctul de vânzare RATB. Pentru tarife, consultaţi http://www.ratb.ro/

2. Cu autobuzul

Luați autobuzele 182 sau 282 de vis-a-vis de Casele de bilete ale Gării și coborâți la stația Cremenița, Piața Colentina. De aici în 1 minut ajungeți la hotel. Traseul durează între 45 și 50 de minute. 


De la Gara de Nord la Casa Academiei Române

­Luați metroul către Republica/Pantelimon și coborâți la stația Izvor (a șasea stație). După ce ieşiţi de la metrou, mergeţi pe jos până la Casa Academiei, pe lângă Palatul Parlamentului sau luați autobuzul 136 și mergeți 2 stații. Autobuzul 136 vine la interval de 20-30 de minute!

De la Hotel Sir Colentina la Casa Academiei Române

Puteţi opta pentru transportul în comun sau cu taxiul.

1. Cu autobuzul și metroul

Luaţi tramvaiul 21 de la staţia Râul Colentina în direcţia de mers spre Sf. Gheorghe sau troleibuzul 66 de la stația Cremenița, Piața Colentina (vis-a-vis de hotel) în direcția Vasile Pârvan. Coborâţi la a patra staţie, Bucur Obor.
Luaţi metroul de la staţia Obor în direcţia Gara de Nord. Coborâţi la a 10-a staţie: Izvor.
După ce ieşiţi de la metrou, mergeţi pe jos până la Casa Academiei, pe lângă Palatul Parlamentului. Călătoria pe acest traseu durează în total circa o oră şi un sfert, incluzând aici şi ultima secţiune de aproximativ 20 de minute de mers pe jos.

2. Cu autobuzul/tramvaiul/troleibuzul

- Luați tramvaiul 21 de la staţia Râul Colentina în direcţia de mers spre Sf. Gheorghe și coborâți la ultima stație. De aici mergeți pe jos până la Casa Academiei Române (5 minute până în Piața Unirii și apoi pe Bdul. Unirii cca. 20 minute).
- Luați troleibuzul 66 de la stația Cremenița, Piața Colentina (vis-a-vis de hotel) în direcția Vasile Pârvan. Coborâţi la penultima staţie, Piața Kogălniceanu. De aici traversați Podul Izvor și mergeți fie pe jos pe lângă Palatul Parlamentului, fie luați de la stația Izvor autobuzul 136 și mergeți 2 stații. Autobuzul 136 vine la interval de 20-30 de minute!

3. Cu taxiul

Taxiul se poate comanda de la recepţia hotelului sau se pot lua taxiuri de la staţia Doamna Ghica. Costul unei călătorii cu taxiul până la Casa Academiei Române este de circa 15-20 de lei. Recomandăm firmele de taxi care au tarif afișat (cel mai mic tarif este 1,39 lei/km) dintre care menționăm: Taxi Pelicanul (021.9665/ 9565), Taxi Mondial (021.9423), Taxi Leone (021.9425), Taxi Cobălcescu (021.9451) etc.

De la Casa Academiei Române la Universitatea Dimitrie Cantemir (locație cină) 

Mergeți pe jos până la Izvor sau Piața Unirii (stația de metrou Piața Unirii 1) și luați metroul în direcția Republica/Pantelimon sau Anghel Saligny, până la stația Timpuri Noi (2 stații de la Izvor, 1 stație de la Piața Unirii 1). Cum ieșiți de la stația de metrou veți vedea clădirea Universității, la aproximativ 150-200 metri.

Pentru harta interactivă clic aici.

Comments